26 Şubat 2012 Pazar

E-Etüt Projesi ile fırsat eşitliği artıyor


Eğitimde fırsat eşitliği istemeyenimiz yoktur. Çünkü her vatandaş eğitimde tüm imkanlara aynı ölçüde erişebilmeli, sunulan hizmetler her yerde, her kurumda standart olmalıdır. Ancak tüm bu iyi dilekler, tamamen fırsat eşitliğini getirmeye yetmiyor. Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından pilot uygulaması Samsun’da başlatılan e-etüt projesi bütün öğrencilere özel ders, özel öğretmen, mekandan bağımsız öğrenme imkanı sağlıyor. Üstelik proje pilot ili Samsun olmasına karşın, projeden yararlanabilecek olan öğrenciler yurdun hatta dünyanın dört bir yanından olabiliyor. Kullanılan e-konferans yazımı ile hiçbir ek yazılıma ihtiyaç duyulmadan sadece internet tarayıcısıyla e-etüt salonlarına katılmak mümkün.
İnterneti ve bilişimi öğretimin kalitesini artırmada kullanabileceğimiz bu proje ile ilgili detaylı bilgiyi bu adresten edindim ve bu yazının devamında aynen paylaşıyorum.

“Bakanlığımız bilgi işlem grup başkanlığının pilot bölge olarak seçtiği Samsun ili genelinde 12.sınıf öğrencilerinin YGS ve LGS sınavlarına destek olmak amacı ile başlattığı E-ETÜT projesi eğitime fırsat eşitliği getirmesini amaçlanmaktadır.
Bu nedenle Matematik ve Kimya dersleri 23/01/2012 tarihinden itibaren 24/06/2012 tarihine kadar haftada 3 gün Pazartesi Çarşamba ve Cuma günleri saat 18:00 dan 21:00 a kadar canlı olarak web den verilecektir.
"E-Etüt Projesi" ile canlı YGS ve LGS hazırlık derslerine katılabilmek için; . Evinde veya başka bir ortamda bilgisayarı bulunan aynı anda internet imkânına sahip 12.sınıf öğrencileri için "Matematik" ve "Kimya" alanında YGS ve LGS üniversiteye hazırlık dersleri verilmektedir. E-Etüt sistemine girebilmek için bilgisayar ve internet imkânının yanı sıra öğretmene soru sorabilmek için bir tane kulaklıklı mikrofona, dersleri duyabilmek için de hoparlöre ihtiyaç duyulmaktadır, Kulaklıklı mikrofona sahip olmayan öğrencilerimiz dersleri takip edebilir ancak sesli soru soramaz, yazılı sorular sorabilirler.
Sisteme giriş adresi http://konferans.meb.gov.tr/samsunetut/ şeklindedir, internet web tarayıcınıza bu adresi yazarak veya İlçe Millî Eğitim Müdürlüğümüzün resmi web sayfasındaki ilgili linke tıklayıp web sayfasına ulaşılabilmektedir.
Açılan web sayfasında bulunan "Misafir olarak gir" seçenek düğmesine tıklanır,
Açılan metin kutusuna derse katılacak öğrencimiz İlçesini - Adını ve Soyadını - Okulunu yazarak "Odaya Gir" düğmesine tıklayacaktır.
Öğrencimiz "e-Etüt" odasında canlı olarak ders anlatan öğretmenimizin izin verdiği ölçüde, sohbet kutusuna sormak istediği soruları yazarak veya "Söz hakkı iste" düğmesine tıklayıp öğretmenin izin vermesiyle sorusunu kulaklıklı mikrofon aracılığıyla sorabilecektir.
E-etüt” odasının kullanımı ile ilgili daha fazla bilgiye; http://kursiyernet.meb.gov.tr adresinin sol tarafında bulunan “Adobe Kategorisi” ne tıklayıp altındaki “Adobe Connect”e tıklayarak ulaşabilirsiniz.”
(Kaynak: izmirinternetdergisi.blogspot.com)


Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...