25 Ocak 2012 Çarşamba

Fenerbahçe Arena

F.Bahçe'nin Yıldız Holding sponsorluğunda Ataşehir'de yaptırdığı 15 bin kişilik muhteşem salon bugün açılıyor.
Fenerbahçe erkek ve kadın basketbol takımlarının maçlarını oynayacağı Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena bugün açılıyor. Fenerbahçe Ülker'in bugün THY Avrupa Ligi'nde İtalyan ekibi Emporio Armani ile saat 21.00'de yapacağı karşılaşma ile yeni salonun perdeleri açılacak.
 AVRUPA LİGİ BAŞKANI DA GELİYOR
Yapımına 2008 yılında başlanan salonun açılış töreninde çeşitli ışık ve video gösterileri yapılacak. Açılışa THY Avrupa Ligi Başkanı Jordi Bertomeu da katılacak. Daha önce Beko Basketbol Ligi'ndeki Anadolu Efes maçıyla açılması planlanan açılış, Fenerbahçe'nin seyircisiz oynama cezası alması nedeniyle ertelenmişti.

 AÇILIŞA ÖZEL SEFERLER YAPILACAK
Salona ulaşım için sporseverler İETT'nin 8M Kadıköy-Ataşehir, 16M Üsküdar-Ataşehir, 8A Kadıköy-Ataşehir ve 13 Kadıköy-Ataşehir seferlerinden yararlanabilecek.
 "GARNETT'İ TEKLİF ETTİLER"
F.Bahçe'de basketbol şubesinden sorumlu yönetici Semih Özsoy bugün açılışı yapılacak salon ve basketbol şubesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. NTV Spor'a konuşan Özsoy, "Aziz Yıldırım ve Murat Ülker'e çok teşekkür ediyoruz" dedi. Geçen sezon Euroleague maçlarında 16 bin seyirci ortalamayla oynayarak rekor kırdıklarını hatırlatan Özsoy, "Bugün de satışa çıkan biletler 6-7 saatte bitti. Burası Sinan Erdem Salonu'ndan çok farklı olacak. Fenerbahçe için Anadolu, Avrupa, Alaska farketmez, her yerde salonu doldururuz" ifadelerini kullandı. Transfer çalışmaları hakkında da bilgi veren Özsoy, "Mirza Teletovic'in bonservisi yaklaşık 4.5 milyon Euro, kontratı da 2.5 milyon. Rakamlar çok abartılı. Lokavt döneminde Kevin Garnett bize teklif edilmişti. NBA sezonunun ne zaman başlayacağı belli olmadığı için ilgilenmedik" dedi.
 İÇİNDE BİR SALON DAHA VAR
Ataşehir'de bulunan salon, 200 milyon liraya mal oldu ve 13 bin 500 kapasiteli. Tüm koltuklar yanmayan ve leke yapmayan kumaşlarla kaplı. İç yüksekliği 28 metre olan salonda, 6 adet soyunma odasının yanı sıra, 5 adet de küçük soyunma odası bulunuyor. Salonun 44 adet özel locası, oyun alanını gören restoranı ve özel alanları bulunuyor. Antrenman ve maçlar için kullanılabilecek 2 bin 500 kişi kapasiteli küçük bir salon daha Arena'da basketbola hizmet verecek. Tribünleri dolaşan 360 derece LED kuşağı, ağırlığı 28 tonu bulan ve Avrupa'nın en büyüğü olma özelliğini taşıyan skorborduyla sponsorlarına iletişim alanı ve olanakları sunuyor. Salon sadece basketbol maçlarına değil dünya yıldızlarının sahne şovlarına, konserlere, aile gösterilerine de ev sahipliği yapacak.
BEŞ BİN KOMBİNE SATILDI
Salon için 5 bine yakın kombine kart satıldı. Sayısı 44 olan localara da büyük ilgi olduğu biliniyor ancak kaçının satıldığı henüz açıklanmadı. Basketbol maçları dışında salonda gerçekleştirilecek konser vb. etkinliklerden F.Bahçe kulübü de gelir elde edecek.
(Kaynak: dipnot.tv)

Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...