27 Ocak 2012 Cuma

Yapay Kalpli Çiğdem Bebek Hayatını Kaybetti..



Çiğdem, kendisini bir yıldır yaşama bağlayan yapay kalbin yerine geçecek bağış kalp bulunamaması sonucu yaşamını yitirirken, ardında ailesinden profesörüne, yapay kalple yaşayanlardan, kalp nakli olanlara, nakil bekleyenlere kadar gözü yaşlı insanlar bıraktı. Anne Yaşagül Gürler, "Kızım melek oldu. Acım büyük ama başka Çiğdemler’in hayat bulması için herkesi organ bağışına çağırıyorum" dedi.
Türkiye’de kalp nakillerinde ilk sırada olan Ege Üniversitesi Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi’nde bu kez üzüntü var. Kalp hastası bebeklerin bile bağış kalp bulununcaya kadar yaşamda tutulması için yapay kalp uygulaması gerçekleştirilen merkezde, bağış organ bulunamaması yüzünden bir bebek daha yaşama veda etti. Ege Üniversitesi Hastanesi’nde henüz 17 aylıkken yapay kalp takılan ilk en küçük bebek olan Hamdullah Kanat’ın yaşamını yitirmesinden sonra, yine 17 aylıkken yapay kalple yaşama bağlanan Çiğdem’in kaderi de aynı oldu.

 ’BAŞKA ÇİĞDEM’LER KAYBEDİLMESİN’
 Geçen 20 Ocak Cuma gününden bu yana yoğun bakımda yaşam savaşı veren, tüm organları birer birer tükenen Çiğdem bebeğin 2.5 yıllık yaşamı, kalp beklenirken son buldu. Bir yıla yakın süredir Kocaeli’deki iki kızını akrabalarına bırakıp minik kızlarıyla İzmir’de hastaneye mahkum olan anne Yaşagül Gürler ve baba Müjdet Gürler, Çiğdem’i kaybetmenin büyük acısıyla yıkıldı. Çiğdem’in ölümü üzerine yapay kalp taşıyan, kalp nakli olan hastalar hastanede ailenin acısını paylaştı. Her yılbaşında palyaço kostümüyle yapay kalpli çocukları eğlendirecek etkinlikler düzenleyen, 5 yıl önce yapılan kalp nakliyle ikinci hayatını yaşayan Tayfun Erdem, Çiğdem’in ardından gözyaşı dökerken, "Bütün çocukları güldürdüm, bir tek Çiğdem’i güldüremedim, ona kahroluyorum. Çiğdem’i kaybettik, başka Çiğdem’ler kaybedilmesin" diye konuştu. Herkesi organ bağışında bulunmaya çağırdı.
 Minik kızının eşyalarını topladığı hastane odasında yakınlarının desteğiyle ayakta durabilen anne Gürler, bir yıllarını geçirdikleri hastanede herkesin çok desteğini gördüklerini, Çiğdem’e bir prenses gibi davranıldığını söyledi. Gürler, "Kızım melek oldu. Acım büyük ama başka Çiğdemler’in hayat bulması için herkesi organ bağışına çağırıyorum" dedi. Baba Müjdet Gürler de, bir anne babanın yaşayacağı en büyük acıyı yaşadıklarını belirtirken, Çiğdem’in cenazesini bugün Kocaeli’ye götüreceklerini söyledi. Çiğdem’in cenazesinin yarın Kocaeli İgşaş Camii’nde kılınacak öğle namazının ardından, Körfez İlçesi Asri Mezarlığı’nda toprağa verileceği belirtildi. (DHA)
(Kaynak: Radikal)

Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...