24 Eylül 2011 Cumartesi

2011-2012 Devlet Tiyatrosu Oyunları


Anam Bacım Avradım
Gün geçmiyor ki kadına yönelik şiddet hatta cinayet haberleriyle karşılaşılmasın. “Anam, Bacım, Avradım” kadınların yaşadığı bu akıl almaz dehşeti konu alan; şiddeti, tacizi, tecavüzü sahneye taşıyan, bu vahşet içinde kendilerini var etmeye çalışan kadınları yansıtan bir oyundur.
Yerin Altında
Fantastik bir öyküyü, trajikomik biçimde ele alan oyunda, “Dünyayı tehdit eden felaket senaryoları gerçekleşse, günümüz Türkiyesinde neler olurdu?” sorusuna eğlenceli bir dille yanıt aramakta, eylemsiz aydın tavrı inceden inceye eleştirilmektedir.
Satıcının Ölümü
1929’daki ekonomik krizin Amerikan rüyası üzerindeki yıkıcı etkisini, sistemle bireyi karşı karşıya getirerek işleyen oyun, bir ailenin geleceğini, umutlarını ve yaşamını nasıl tükettiğini birçok boyutuyla gözler önüne seren toplumsal bir eleştiridir.

Kadın ile Memur
Heyecan ve ideallerden uzak, monoton bir yaşam süren, onüç yıldır bakanlıkta çalışan bir memur; sıradan bir iş günü geçireceğini düşünürken, bir sabah çalışma odasında kendisini bekleyen, kim olduğunu bilmediği bir kadın ile karşılaşır. Kadın ile memur; bürokrasiyi, devletin işleyişini, ülke politikasını, demokrasiyi ve yaşam biçimini konuşurlar. Memur o güne kadar hiç düşünmediği konuları sorgulamaya başlamıştır
Bir Garip Orhan Veli
Orhan Veli KANIK'ın şiirlerinden, Murathan MUNGAN' nın uyarladığı "Bir Garip Orhan Veli", bizleri bir şiir yolculuğuna çıkarıyor. Orhan Veli' nin aynı zamanda bir döneme tanıklık eden şiirleri, hüznün ve sevincin harmanlandığı, şiirinin aynasında kendimizi bulacağımız bir evren sunuyor bize.
Sonrası ?
Gün olur, deli gibi..." …

"Gün olur, başıma kadar mavi;

Gün olur, başıma kadar güneş;

Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...