9 Eylül 2011 Cuma

Efes Pilsen Blues Festivali Başlıyor



Efes Pilsen Blues Festival, bu yıl 23 Eylül – 29 Ekim 2011 tarihleri arasında gerçekleşecek ve festivalin bu yılki konukları; Lucky Peterson, Rick Estrin & The Nightcats ve John Mooney.
Lucky Peterson
Willie Dixon tarafından çok genç yaşta keşfedilen Peterson, müziğinde Gospel, Soul ve Rock’n Roll öğelerine bolca yer veriyor. İlk kaydını sadece 5 yaşındayken yayınlayan müzisyen, The Tonight Show ve The Ed Sullivan Show gibi önemli stüdyo programlarında uzun yıllar performans gösterdi. “The New Yorker” tarafından gitar ve keyboard’ın erbabı olarak adlandırılan müzik dehası Lucky Peterson, ‘You Can Always Turn Around’ isimli son albümünü ise geçtiğimiz yıl çıkardı. Albümünü star bir müzisyen kadrosu ile kaydeden; piyano, akustik ve elektrogitar başta olmak üzere birçok aleti birarada çalan ve blues’a modern bir yaklaşım getirmesiyle tanınan Lucky Peterson, Efes Pilsen Blues Festivali kapsamında Türk izleyicisi ile buluşacak.
Rick Estrin & The Nightcats
1970’lerde henüz 20 yaşındayken Muddy Waters ve grubuyla armonika çalmaya başlayan Estrin, Blues’a adadığı 30 yılı aşkın müzik kariyerine 9 albüm sığdırmayı başardı. Rick Estrin yaptığı bestelerle Cab Calloway, Louis Jordan ve Willie Dixon gibi efsanevi isimlerle kıyaslanıyor. Hepsi farklı bir hikâye anlatan, keskin zekâ ürünü şarkı sözleriyle tempoyu hiç düşürmeyen Estrin, sahnede giydiği dikkat çekici kostümleri ile performansını zaman zaman konserden öte bir şova dönüştürmeyi de başarıyor. Rick Estrin grubu The Nightcats ile beraber, festivalin en şahsına münhasır performanslarından biri için Türkiye’de!
John Mooney
Kendine özgü enerjik gitar çalış stiliyle dikkat çeken Mooney, 1976’da New York’tan New Orleans’a taşındığında, o dönemin özellikle R&B camiasında öne çıkan isimler The Meters ve Earl King ile tanışarak müzik kariyerine ilk adımları attı. 1979 yılında “Comin’ Your Way” isimli ilk albümünü çıkaran Amerikalı müzisyen, bunu takiben halen beraber turneye çıktığı grubu “Bluesiana”’yı kurdu. 2006 senesinde “Contemporary Blues Award” ödüllerinde en iyi albüm kategorisinde büyük ödülü aldı. Müzik basını tarafından “Gerçek bir New Orleans Efsanesi” olarak tanımlanan sanatçı, bugüne kadar tam 12 albüm yayınladı. John Mooney ve grubu “Bluesiana”, New Orleans Caz Festivali’nden sonra şimdi de Efes Pilsen Blues Festivali’nde müzikseverlerle buluşacak!
28 Ekim 2011 Cuma – İzmir İzmir Arena
29 Ekim 2011 Cumartesi – İzmir İzmir Arena
Biletler Biletix’te satılıyor…

Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...