2 Eylül 2011 Cuma

68. Venedik Film Festivali

Bu sene 68.si düzenlenen Venedik Film Festivali, 31 Ağustos - 10 Eylül Tarihleri Arasında Yapılacak. 10 Eylül'de "Altın Aslan"ın sahibini bulması ile sona erecek.
Bu sene de jüri başkanlığını  Darren Aronofsky üstleniyor.Festival, Kapılarını 'The Ides of March' Filmi ile açtı.
İLk gün törenin konukları olan ; Vittoria Puccini, Diana kruger, Cindy Crawford, Maria Tomei, Evan Rachel Wood, Bianca Brandolini D'Adda gecede öne çıkan ünlüler arasındaydı.
Favori filmler arasında 'Tinker, ‘Tailor’,’ Soldier’, ‘Spy', ve 'Carnage' bulunuyor.

Bu video Adobe Flash Player'ın son sürümünü gerektirmektedir.

Adobe Flash Player'ın son sürümünü indirin.





İkinci güne damgasını vuran isimler; Kate Winslet, Madonna, Abbie Cornish, Bar Rafaeli

Madonna’nın ‘W.E.’si ile Roman Polaski’nin ‘Carnage’ı ise dün görücüye çıkan filmlerdendi
Polanski, hakkındaki tutuklama kararı yüzünden Venedik’e gelemese de ‘Carnage’ın yıldızları Kate Winslet, Christoph Waltz, John C. Reilly filmlerinin dünya prömiyeri için festivalde hazırdılar. Çocukları kavga ettiği için bir araya gelen biri liberal, diğeri sert kapitalist iki çiftin başlarda medeni ölçülerde başlayan sonrasında çığrından çıkan ilişkilerini konu alıyor.
Madonna’nın ikinci yönetmenliği ‘W.E.’de ise Britanyalı aktörler James D’Arcy ve Andrea Riseborough başrolleri üstleniyor. Hikaye Britanya kralı 8. Edward’ın ABD’li dul Wallis Simpson’la aşkını günümüz New York’unda yaşayan, yalnız bir kadının gözünden aktarıyor>

Üçüncü  güne damgasını vuran isimler; Keira Knightley, Kate Winslet,Monica Bellucci


David Cronenberg’in ‘A Dangerous Method’u beklendiği üzere şimdiden büyük ödül Altın Aslan’ın favorilerinden. Oyuncular Keira Knightley (Sabina Spielrein), Viggo Mortensen (Sigmund Freud) ile Michael Fassbender’ın (Carl Jung).


‘A Dangerous Method’un odağında Sigmund Freud ve Carl Jung’ın Sabina Spielrein adlı hastayla tanışmalarından sonra yaşadıkları gerilim var.

Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...