28 Eylül 2011 Çarşamba

Yeni Nesil Hırsızlar Sosyal Medya’yı Kullanıyor.



Güvenlik sistemleri üreticisi Friedland tarafından yapılan ankete bu sene içerisinde hırsızlık sebebiyle mahkum edilmiş 50 kişi katılmış. Katılımcıların %78′i bir mülke girerken Facebook, Twitter ve Foursquare gibi platformlardan yararlandıklarını söylemiş. Bununla beraber ankete katılanların %54′ü evsahiplerinin sosyal ağlarda nereye gittiklerini veya nerede olduklarını söylemelerinin büyük bir hata olduğunu dile getirirken %74′ü Google’ın Street View uygulamasını hırsızlık yaparken kullandıklarını itiraf etmişler.
Bununla beraber raporda, ankete katılan hırsızların %80′i basit bir güvenlik sistemini fark ettiklerinde başka bir eve yöneldikleri de önemli bir bilgi olarak yer alıyor.
 Foursquare geçtiğimiz günlerde bir dizi güvenlik uygulamasını duyurdu. Bu güvenlik paketi ile birlikte Foursquare kullanıcıları ev adreslerini gizleyebiliyorlar. Böylece evlerinde check-in yaptıkları zaman, ev adresleri diğer kullanıcılar tarafından görülmüyorlar.

 Görünen o ki sosyal ağlarda paylaştığımız bilgiler hiç istemediğimiz insanların eline geçebiliyor. Siz siz olun bir kaç saatliğine de olsa evinizi terk ettiğinizi veya daha da kötüsü Bodrum’da yaptığınız uzun tatili sosyal ağlarda paylaşırken dikkat edin. Dönüş gününü bile ilan ettiğiniz tatiliniz size, bir ev dolusu eşyaya mal olabilir.

Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...