6 Eylül 2011 Salı

Arama devi Google, yayınladığı doodle dizisiyle efsaneleri unutmazken bugünkü logosunda müzik grubu Queen'in solisti, İngiliz şarkıcı ve besteci Freddie Mercury'nin 65. yaş gününü kutladı.
Bugün Google'a girenler, 1991 yılında 45 yaşındayken AIDS hastalığından hayatını kaybeden Freddie Mercury'nin animasyon resimleriyle süslü Google logosuyla karşılaştı. Logonun üzerindeki tuşa basanlar, Freddie Mercury'nin 65. yaş günü dolayısıyla şarkıcının anısına hazırlanan animasyon videosunu izleyebiliyor. Yaklaşık 1,5 dakikalık animasyon video, Queen grubunun 1978 tarihli hit şarkısı "Don't Stop Me Now" adlı şarkı için hazırlanmış.
5 Eylül 1946 doğumlu Mercury, Queen grubunun solistliği, dört oktavdan fazla sesi ve grup için bestelediği efsanevi şarkıların yanı sıra döneminde giydiği parlak kıyafetler ve değişik tarzıyla ölümünden bu yana 20 yıl geçse de hala adından sıkça söz ettiriyor.
"Bohemian Rhapsody", "We Are the Champions", "Killer Queen", "Somebody to Love", "Don't Stop Me Now" Mercury'nin bestelediği önemli şarkılar arasında yer alıyor.
(kaynak:bilgicagı)

Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...