26 Haziran 2011 Pazar

Kediler




KEDİLER
Yer: Kediler pasif veya uyur durumda, günde tam on altı saat dinlenirler. Bu gereksinimler için sadece onun kullanabileceği, ona ait bir yere ihtiyaç vardır. Bu yer biraz yüksekte olmalıdır. Çünkü kediler her tarafı görebilmek isterler. Örneğin cam kenarları bu ihtiyacı karşılayabilir. Kediler bu yeri kendileri seçerler.
Tuvalet : Alıştırmak çok kolaydır. Tuvaletini yapacağı yere kedi kumu koymanız ve bu kumu bir kere koklatmanız yeterli olacaktır. Yalnız tuvalet kutusu konusunda üç temel konuya dikkatle uyulmalıdır: Temizlik, Mahremiyet, Kaçış olanakları. 
Bazıları temiz olmayan kuma kesinlikle tuvalet yapmazlar, kum her gün temizlenmelidir.
Kutunun yeri kediye geniş görüş açısı ve kaçma olanağı sağlamalıdır. Tuvalet kabını banyoda bulundurmak akıllıca değildir. Kediler banyolardan su kullanılan yerler olduğu için korkarlar.
SİYAM KEDİSİ
Geleneksel siyam kedisi akıllı, insan odaklı ve dost canlısıdır. Arkadaşları olan insanlarla sevecen ve samimi bir şekilde ve farklı tonları olan miyavlamaları ve hırıltılarıyla konuşurlar. Sakin tabiatları sayesinde bir evdeki ya da apartman dairesindeki hayata uyum sağlamakta hiç zorluk çekmezler (ev kedilerindendir),küçük çocuklara karşı hoşgörülüdürler.
 Sıkıldıkları zaman sadece ortalıktan yok olurlar. Çoğu, insanla oynarlarken tırnaklarını kapatır, bu yüzden onların patileri tarafından tırmalanmak az rastlanılan bir olaydır.
 Siyam kedileri çok zekidirler fakat bu kolay eğitilebilecekleri anlamına da gelmez. Diğer kedi ırklarında olduğu gibi her siyam kedisinin farklı bir karakteri olabilir. Bazıları eğer erken yaşta eğitilirlerse sorun çıkarmadan tasma takmayı öğrenirler. Hep oynamak isterler.
Geleneksel Siyam Kedileri çok tüy dökmezler. Çoğu siyam kedisi cinsel olgunluğa erken yaşta erişir.



Van kedisi

Türkiye’de kedilerden bahsederken ilk akla gelen türlerin başında gelir. Van Kedisi, dünya üzerinde melezleşmeyen, saflığını koruyabilmiş canlıların başında gelir. Değişik göz renkleri ve suya olan düşkünlüğü bilinir.
Van kedilerinin gözleri her ikisi mavi, her ikisi kehribar veya bir gözü mavi diğer gözü kehribar renkte olmak üzere üç çeşit olabilir. Mavi renk, daima turkuvaz mavisi özelliğinde olurken, kehribar rengi farklı tonlarda görülebilir.
Ankara Kedisi

Sağırlık ankara kedisinin yaygın bir özelliğidir.
Ankara Kedisiyle Farkları
Van kedisi diğer türler içinde en çok Ankara kedisi ile çok karıştırılır. Halbuki çok belirgin farklıları vardır iki türün. Bunlardan bazıları:
Van kedisinin gözleri badem şeklinde ve kehribar rengindeyken Ankara kedisinin gözleri yuvarlak yapıda ve mavi-sarı renktedir.
Van kedisinin yüzü daha yuvarlak, Ankara kedisinin sivridir.
Van kedisinin baş ve kuyruk kısmında sarı lekeler bulunur, Ankara kedisi ise genellikle bembeyazdır.
Ve Van kedisinin tüyleri Ankara kedisine göre daha kısadır.
Paylaş/Kaydet/Takip et Paylaş

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...